21. marts 2015

K A G E . Bananpandekager med skyr og jordbær


Morgener. Der findes intet så vidunderligt som morgener. Specielt dem med god tid og solskin. Det er også de morgener, som herhjemme byder på bananpandekager. Det er faktisk sjældent jeg laver andre pandekager end dem her, da de er superlette at lave, de er sunde og de smager godt. Bananen søder pandekagen lige tilpas, men hvis man har en sødere tand end mig, kan man med fordel blende et par dadler med i dejen. Og ellers handler det jo bare om at freestyle med lige det man har i skabene; havregryn, nødder, frø, kerner, you name it.

2 modne bananer
5 æg
2 håndfulde mandler
½ tsk vanilje
½ tsk stødt kardemomme
2 spsk husk
1 spsk chiafrø
Kokosolie

Skyr
Flydende honning eller sirup
Friske jordbær eller optøede blåbær

. Blend bananer, æg, mandler, vanilje, kardemomme, husk og chiafrø sammen.
. Efter 3 minutter tykner dejen pga husk.
. Put ca 1 spsk kokosolie på en pande og tænd den ved middeltemperatur.
. Steg 3 små, tykke pandekager ad gangen. Hvis dejen er blevet for tyk, kan man blot fordele den på panden med en dejskraber.
. Pandekagerne skal have ca 3-5 minutter på hver side, så hav tålmodighed.
. Spis pandekagerne med skyr, honning og jordbær i tern.

En lun pandekage med pålægschokolade er nu heller ikke at kimse af. Eller med peanutbutter og syltetøj. Jeg kunne blive ved. Prøv dem.

Ingen kommentarer: